kalastuslupa 2016, tuosta saa ainakin.

Keskustelua suomeksi. Kaikki rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä aiheita ja keskustella.

Moderator: Maza

User avatar
Tapsa
Posts: 1795
Joined: 12.11.2004 15:53:00
Location: Turku
Contact:

kalastuslupa 2016, tuosta saa ainakin.

Postby Tapsa » 22.1.2016 22:48:38

ainakin täältä saa lupia

vähän ollut nihkeetä erimoisilla toimittajilla tarjota 2016 lupia.
mutta täältä saa uusia lupia

kausi 2016
39 eur
kalastuksenhoitomaksu koko maa


http://kalastusluvat.kalapaikka.net/ost ... aksu-2016/
"kisaaja" no: 76.

http://www.touhula.net

User avatar
Maza
Posts: 3013
Joined: 4.11.2004 0:43:32
Location: Uusikaupunki, Finland

Tapsa...

Postby Maza » 23.1.2016 17:00:13

Onks tää nyt niin, et vaan tää maksu. Ei enää valtionkalastuslupaa viel tän päälle? Tak T MÄ

Nyt jos on vain yksi maksu koko Suomessa, niin sit kaikilla pitäs olla tää aina mukana.

User avatar
TuukkaG
Posts: 45
Joined: 3.7.2014 17:19:38
Location: Kangasala

Postby TuukkaG » 23.1.2016 20:23:08

Oman käsityksen mukaan toi kattaa yhden vavan koko Suomen alueelta pois luettuna kosket ja vastaavat. Ja onko tosiaan näin: koska kalastuksenhoitomaksua ei enää vaadita niin riittää kun ostaa vaikka järveen X jossa vaaditaan erillinen lupa harppuuastusta varten niin se riittää?

User avatar
japppo
Posts: 59
Joined: 3.1.2015 18:14:24
Location: Kouvola
Contact:

Postby japppo » 23.1.2016 22:55:26

Ei näistä ota selvää, salaseivästämiseltä tuntuu vaikka yrittää lakia lukea ja lupia hommata...

Mun käsitys on että tämä uusi 39€ on kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtaiset luvat yhdistettynä. Eli kaikki jotka kalastaa muulla ku ongella tai pilkillä tarvii sen.

Eli Iisakkia vituttaa kun ennen pysty pitää katistaa laiturin alla pelkällä kalastuksenhoitomaksulla ja oman järven pyydysluvalla. Nyt joutuu maksamaan yhteishyvällisesti kaikenmailman vavanheiluttelijoiden lääniluvatkin.

Kalojen keihästäminen on mielestäni yhtä epäselvää kuin ennenkin. Eli toi 39€ maksu ainakin, mutta mitä lisäksi? Esim: ei mitn, pyydyslupa, vesialueen omistajan lupa (<-- mitä toi käytännössä tarkottaa??)

Katsoppa nettikartasta kivannäköinen järvi ja mene kalaan. Miten hommaat luvat, onko jollain antaa esimerkkisuoritusta?
- breathing is just a feeling -

User avatar
Tuukka
Posts: 116
Joined: 4.5.2006 15:41:13
Location: Nurmijärvi

Postby Tuukka » 25.1.2016 11:40:31

Mukava että joku muukin ottaa tästä herneitä kuin minä.

Ymmärsin että 39eur on nyt sitten ikäänkuin vanha läänilupa mutta kattaa nyt koko maan. Siitä siis plussaa että on yksinkertaisempi eikä läänirajoja tarvitse kytätä.

Suolausta koskevat asiat on edelleen yhtä rivien välissä kuin ennenkin eli kyllä se kalaveden omistajan lupa pitää mielestäni aina olla edelleen.

Ja tosiaan sehän on vitsikästä kun ei noita alueita/kontakteja ole missään merkattuna eli käytännössä kalaveden omistajan luvan pyytäminen on mahoton paikka ja sitten vielä sen saaminen kun mielellään varmuuden vuoksi kieltävät.

Joskus muinoin kokeiltiin saada oikein kalaveden omistajan lupa paikkaan x ja neljän puhelinsoiton jälkeen saatiin kiinni joku joka olisi suostunut antamaan puhelinnumeron jos olisi osannut nimetä sokkona yhden henkilön kyseiseltä osakaslistalta....

Suomilandiaa parhaimmillaan edes raha ei kelpaa kunhan kukaan vaan ei nyt tekis mitään.
#17

jussian
Posts: 512
Joined: 25.5.2006 14:38:09
Location: lappeen Ranta

Postby jussian » 25.1.2016 16:29:58

Mallisuoritus. Ajalta jolloin asuin Joensuussa.

Yhteydenotto silloiseen TE-keskukseen kalatalous tms. osastolle. Toimittivat pyynnöstä Pohjois-Karjalan osalta kalavesien osakaskuntien rajat sekä listan näiden puheenjohtajista ja varapuheenjohtajista.

Sit vertaamaan saatua karttaa ja maastokarttaa siitä että minne ollaan menossa kalaan. Sen jälkeen listasta nimi ja soitto sekä tiedustelu mistä saa sukelluskalastuslupia. Vastaus aina "ai mitä lupia?". No, paikka selviks ja sit paikanpäälle.

Pienen lajiesittelyn jälkeen lupa on aina hellinnyt. Helposti. Kerran tosin kymmenen minuutin saarna kaupan päälle rapuja varastavista laitesukeltajista. Hinnat (vuositasolla) 1,20€ - 10€.

Sit veteen.

Kun muutin uudelle paikkakunnalle niin yritin samaa uudestaan. Homma kaatui TE- tai nykyiseen ELY-keskukseen josta en tuota karttaa ja listaa enää saanut. Ilman niitähän homma ei toimi. Joten siirryin minäkin lääniluvalla kalastavaksi.

Jussi

User avatar
japppo
Posts: 59
Joined: 3.1.2015 18:14:24
Location: Kouvola
Contact:

Postby japppo » 27.1.2016 18:52:32

Eli mennään vanhanaikaisesti. Onhan tuo hyvä että yhellä luvalla menee noi läänit. Ja niin kauan ku ei oo saksan tai ruåttin malli niin menee prkleen hyvin.
- breathing is just a feeling -

User avatar
Maza
Posts: 3013
Joined: 4.11.2004 0:43:32
Location: Uusikaupunki, Finland

LOISTAVAA!!!!

Postby Maza » 28.1.2016 12:28:46

LÄÄNINLUVALLA vaan ja varma vastaus kysyjälle. LÄÄNIN LUVALLA saa uudistuksen jälkeen.

+ merellä 20 vuotta kalastanut ja kerran lupaa kysytty.

T MIE

User avatar
japppo
Posts: 59
Joined: 3.1.2015 18:14:24
Location: Kouvola
Contact:

Postby japppo » 7.2.2016 0:31:41

Moro.
Tänään tuli lupa hankittua ja jään alla käytyä, muttei mitää näkyny. ylläri.

Tästä lupahommasta on varmasti jauhettu jo kyllästymiseen asti, mutta siitä huolimatta ajatusta aiheesta...

Merihommista en paljon tiedä mutta sen suhteen ilmeisesti tämä nykyinen hoito/läänilupa on tyydyttävä järjestely ja sillä mennään?

Järvissä kyllä meikäläistä kalvaa edelleen. Eli ihan vaan heittona ajattelin seuraavaa:

Eli ns kaatolupatyyliin valtakunnallisen hoitolupaan kuuluisi oikeus harppuunoida x määrän tiettyjä lajeja ja muita lajeja niin paljon kun haluaa itse syödä. Kalatilanteen/lupien menekin mukaan luvan voisi uusia vuoden aikana jos tulee saldo täyteen tai lupia jää myymättä.

Ehkä tämän voisi soveltaa jopa viehekalastukseen siten, että catch&release sallittu, mutta pannulle vain tuo x määrä... Pyydysluvat erikseen paikallisten hommien mukaan.

Tietenkin edelleen erikseen määritetyt paikat ovat kiellettyjä tai vaativat erillisluvan. Kuten monet viehekalastuspaikatkin. Tämä antaisi mahdollisuuden paikallisesti rajoittaa ns. suosittuja paikkoja, mutta esim syrjäisillä paikoilla voisi kalastaa suht vapaasti ja vähällä byrokratialla.

Toki tämä lähestymistapa vaatisi jonkinlaista rehellisyyttä luvanhaltijalta sekä faktoihin perustuvaa tietämystä vesistöjen kalakannoista, myös niistä syrjäisistä. Aivan kuten tälläkin hetkellä tehdään...

Voisiko olla että tällä tavalla antamalla valtakunnallinen lupa sukelluskalastukseen, saataisiin kalastusosuuskunnat hereille ja kehittämään lupamenettelyt suosituimmille paikoille, joissa niitä ehkä tarvitaan?

Tosin itse en ole tähänastista seivästelyä nähnyt millekkään lajille uhkana...
- breathing is just a feeling -

-mikko-
Posts: 65
Joined: 8.8.2011 15:28:48
Location: Helsinki

Postby -mikko- » 9.2.2016 17:54:26

Helsingin kaupunki myy vesialueilleen sukelluskalastuslupaa 13eur/v. En tiedä onko toi pakollinen jos on perus valtion kalalupa taskussa... Ostin sen joka tapauksessa varmuuden vuoksi ja vähän kannatus mielessäkin. Sen verran harvoin niitä menee, että ostos herätti huomiota Vanhankaupungin kosken infossa ja boonuksena sai kuulla hyviä kalajuttuja;)

User avatar
Graybear
Posts: 55
Joined: 19.9.2014 1:39:57
Location: Pirkkala

Postby Graybear » 18.4.2016 17:55:05

Onko lupa hommiin tullut yhtään lisää selkoa miten toimia, jos etsii uusiä sisävesiä missä kalastaa. Nyt valtionlupa+paikallinen lupa, mutta mistä pirusta edelleenkään saa tieto miten paikallinen vesialueen luvan saa tai edes tietoa että sitä on turha kysellä. Viime vuonna soittelin läpi jos jotakin virkamiestä Pirkanmaan alueella, niin metsähallituksen kuin kalatusvalvonnan puolelta, enkä saanut yhtään järkevää vastausta. Mitään tietokantaa ei ole, yhtä luukkua mistä kysellä ei ole, saati edes verkkoa mitä reittiä kysellä kontakteja paikallisien vesien omistajille. Kai tässä on tyytyminen suolaamaan niitä samoja vesiä kun tiedon saaminen on käytännössä mahdotonta? Vai onko jollain jotain uutta keinoa?

t:sisävesien samoaja
-Mika K

User avatar
japppo
Posts: 59
Joined: 3.1.2015 18:14:24
Location: Kouvola
Contact:

makeita vesiä, makeita hommia

Postby japppo » 18.4.2016 18:55:39

Moro.

Olen tullut siihen tulokseen että jos pyydysluvan saa, niin ainakin voi hyvin mielin kalastella järvessä. Tietty jos on tarjolla varsinainen sukelluskalastuslupa niin aina parempi.

http://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastusmaksut-ja-luvat/pyydyslupa.html

Tuolla on melko mallikkaasti lueteltu järvet joihin saa pyydyslupia metsähallitukselta, ja en löytänyt montaa joissa olisi sukelluskalastus kielletty. Paikkoja on siellä täällä ja onnekseni bongasin pari ihan tuttuakin paikkaa, joita olen ilman harppuunaa käyny joskus snorklailemassa tai kartasta ainakin tuumannut potentiaaliseksi. Suht edullisia, mutta jos 10 järveenki ostaa, ni kertyyhän tuosta. Ja pensakin maksaa, kun ei ne kovin lähellä ole.

Muissa paikoissa pitää sitten löytää se paikallinen kalaosuuskunnan pj tai vastaava ja pyytää pyydyslupaa (ellei niitä myydä jossain kioskissa). Jos eivät myy vieraalle, niin voihan sitä koittaa sopia erikseen jotain kertaluonteista, kirjallista harppuuna/tuulastuslupaa. Good luck vaan.

Sitten on tietysti keissejä johon ei vaan yhteystietoja ja yhteyttä löydy. Yritetty on ainakin, prkl.

Mielestäni on idioottimaista, että nyt on esim yhteen järveen pyydyslupia, niin periaatteessa saisin koko vuoden kutuaikaa lukuunottamatta lahdata rajattomasti haukea kaislikosta. Onhan se muutenkin naurettavaa verrata tätä hommaa esim verkkokalastukseen kun saalismääriä ja säästyneitä alamittaisia miettii.

Kuten aiemmassa viestissä ajattelin, niin olisi mukavaa kierrellä paikkoja kalassa jos olisi lupa esim tietylle kalamäärälle/laji, jonka voi uusia jos/kun tulee täyteen. Ei kertyisi ainakaan liikaa kalastuspainetta siihen ainoaan lähilampeen, johon on sattunu luvan saamaan.
- breathing is just a feeling -

J.J
Posts: 20
Joined: 24.11.2014 16:57:46

Postby J.J » 25.4.2016 21:12:29

http://kalastusluvat.net/tietoa_kalastusluvista/tarvittavat_luvat_ja_maksut.html Tästä selviää hyvin että tarvitsee myös paikallisen kalastusluvan.

Toisaalta helsingissä saa paikallisen luvan kun käy hakemassa maksaa 13e, muualla kun menee niin mulle on tarpeeksi paikallista lupaa entisessä läänikohtaisessa, varsinkin kun ei saa mitään ja parhaimmillaan tekee töitä sen vesistön puhtauden eteen.

Niin kauan kunnes tähän tulee selkeä lupa menettelyn selkeytys, mä meen näin.
Esse quam videri

User avatar
Maza
Posts: 3013
Joined: 4.11.2004 0:43:32
Location: Uusikaupunki, Finland

Re: kalastuslupa 2016, tuosta saa ainakin.

Postby Maza » 20.1.2017 12:00:22

Ostakaas nyt kalastuslupa vuodelle 2017

T Maza


Return to “Yleistä”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests