HC suolaajat/sukeltajantauti/taravana

Keskustelua suomeksi. Kaikki rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä aiheita ja keskustella.

Moderator: Maza

User avatar
japppo
Posts: 60
Joined: 3.1.2015 18:14:24
Location: Kouvola
Contact:

HC suolaajat/sukeltajantauti/taravana

Postby japppo » 24.1.2018 10:24:21

Onko tullut pitkien ja syvien sukellussessioiden jälkeen seuraavia tuntemuksia?:

vertigo, paralysis, paresis, visual and hearing impairment, state of confusion, loss of memory, or similar symptoms

Aiheesta yritetään vääntää tiedettä, joten jos on omakohtaista kokemusta, niin käykee täyttämässä kysely niin voi päästä ihmiskokeisiin:
http://www.pierluigileggeri.it/en/taravana-en/

Omalla kohdalla ainakaan polskuttelut eivät ole olleet syynä kyseisiin oireisiin... ihan muut syyt
- breathing is just a feeling -

Jore
Posts: 18
Joined: 3.10.2014 19:50:38
Location: Espoo

Re: HC suolaajat/sukeltajantauti/taravana

Postby Jore » 28.1.2018 13:53:22

Tähän hieman lisäystä liittyen seuraaviin oireisiin mitä japppo toi esille:" vertigo, paralysis, paresis, visual and hearing impairment, state of confusion, loss of memory, or similar symptoms"

Uinnissa ja sukeltamisessa tulee usein toistuvaa ääri yläniskan ojennusasentoa ja siinä asennossa vielä yläniskan kierto sekä yhdistyvin kaularangan yläosan että kaularangan yläosan lukkoasennoin. Yläniskaperäisiä oireita voivat myös olla niskaperäinen huimaus (hetken heitätys, höntti olo, epävarmuus kävellessä tai pään liikkeisiin liittyvä huimaus, outo olo). Yläniskan toimnintahäirö usein myös aiheuttaa silmien seuraamisen ongelmaa, koska kaularangan asentotuntoaisti saattaa mennä sekaisin yläniskan esim. kiertohäiriöstä. Yläniskassa myös ahtain nikamanvaltimokohta, mikä sukellus ja kyttäys asennossa voi olla jo ääri valtimokuormitus nikamanvaltimolle (jos häikää em alueella). LIsäksi puku saattaa aiheuttaa vielä lisää kompressiota niskaan, koska puvun pitää olla napakka ja pitää vedet pois kaulasta/puvusta. Yläniskassa on myös vahva kommunikaatio trigeminus hermolle, eli erilaiset kasvohermooireet/tinnitus yms kuulojutut ja pään alueen heijasteet voivat myös tulla kaularangasta. LIsäksi ei ole mitenkään tavatonta, että uinnissa voi myös kädet puutuilla tietyissä tilanteissa tietyillä toimintahäiriöillä. Yläniskan alue voi olla myös selkäydin tasolta ahdas jos siellä häikää - voi aiheuttaa myös tajunnan menetyksiä (harvinainen) ja outoja oireita.

ELi rankaperäisiä oireita voivat olla tietyllä tapaa nuo kaikki em. japppon mainitut (paitsi vahvat neurologiset oireet ja muistin menetykset yms).

Toki suositan jos tulee yhtää yllämainittuja oireita oli se sitten hapen puute/sukeltajan tauti tai niska tai muu keskushermoston oire, niin sen käy sukelluslääkärillä tms tsekkaamassa.

-Jore


Return to “Yleistä”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 23 guests