Kokemuksia Beuchatin harppuunasta

Moderator: Maza

mjstenbe
Posts: 6
Joined: 27.6.2011 14:37:18
Location: Tuusula

Kokemuksia Beuchatin harppuunasta

Postby mjstenbe » 29.6.2011 10:57:17

Moi,
Onko kellään kokemuksia Beuchatin Arka Competition Speargun -harppuunasta?

https://www.apnea.co.uk/product_info.ph ... cts_id=639

t. Mika

mrks
Posts: 8
Joined: 20.6.2011 11:46:16

Kokemuksia Beuchatin harppuunasta

Postby mrks » 18.7.2011 12:29:05

mulla on ollu beuchatin harppuuna nyt varmaan toista vuotta ja ihan toimiva peli se tuntuu olevan, en mallia pysty nyt äkkiseltään muistamaan. ainoo huono puoli siinä on ettei tunnu oikeen varaosia löytyvän, pudotin nuolen kärjen yhden lammen pohjaan enkä ole suomesta vielä sopivaa siihen löytänyt enkä ulkomailta asti jaksa alkaa tilaamaan (onneksi kaveri teki kärjen). eilen kun oltiin haukia lahtaamassa niin ajattelin virittää kumit taaimmaiseen hahloon ja luultavasti joku 10-15 minuuttia ehtisin pulikoimaan niin räpsähti kumi rikki, ei ilmeisesti kestänyt niin tiukkaa viritystä mutta olihan kumit jo jonkin aikaa elämää nähnytkin.

ihan ok harppuuna mutta en toista beuchattia tule hankkimaan, luultavasti omerin koska siihen saa palikoita kun joku osa menee rikki / häviää.

User avatar
Mikko
Posts: 489
Joined: 2.11.2004 8:51:30
Location: Skuuge

Postby Mikko » 18.7.2011 12:55:58

Ihan vinkkinä mainittakoon että Beuchatin halpamalleissa on erilainen kara kuin paremmissa vehkeissä.
Parempiin malleihin menee ihan standardinuoli, kun taas halpiksiin menee semmoinen aataminaikainen "litistetty" tsydeemi joita ei oikeen mistään saa.

Beuchat tekee ihan OK pyssyjä kalliimmassa päässä, mutta eivät tarjoa mitään mitä vastaavan hintaluokan (tai halvempikin) OMER ei myöskin tarjoaisi. Varaosien suhteen voi olla hankalaa, ja yhteensopivuusongelmia mallien välillä todellakin on.

Jos ei ole satasta pyssyyn sijoittaa niin kannattaa mielummin säästää tovi, ja aloittaa harrastus sitten pari kuukautta myöhemmin semoisella pyssyllä joka toimii niin kuin pitää.
Vaikka itsellä on omat pihvini OMERin kanssa, kylmä fakta on se että OMERin alumiinirunkoiset Caymanit ovat kuitenkin kokolailla järkevintä mutkaa mitä aloitteleva sukelluskalastaja voi itselleen hankkia. Cayman on riittävän kauan markkinoilla ollut mekanismi, ja osoittautunut sangen luotettavaksi kevyempään käyttöön.
Kiinteä kisko on myös iso boonus.
Lisäksi tuohon putkeen saa pienellä vaivalla vaihdettua uutta nokkaa jos ruuvikumit alkavat kypsyttämään.

Konosöörihenkinen pelimies toki valitsee etelä-afrikkalaisen pyssyn tai Marc Valentinin. :wink:
#77


Return to “Uudet harrastajat - Beginners”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests