Ensimmäisen kauden ihmettelyä 3 rookien voimin.

Moderator: Maza

User avatar
joonsa
Posts: 85
Joined: 4.3.2014 20:24:29
Location: EP

Ensimmäisen kauden ihmettelyä 3 rookien voimin.

Postby joonsa » 24.4.2014 23:34:20

Tarkoitus olisi pitää pientä päiväkirja tyyppistä viestintää täällä meidän 3 rookien edesottamuksista ja reissuista tämän ensimmäisen kauden aikana.

Reissu 4. Lampi – Töysä 13.5.
Viime viikon kuluessa sairastaessa jäi sukeltelut siinä samalla väliin. Tällä viikolla jälleen oli uusi kohde kiikarissa. Interwebissä tehdyn scouttauksen jälkeen oli tämän viikon kohteeksi valikoitunut 4 eri paikkaa. Ensimmäinen oli valitettavasti suopohjainen ja niinpä vesikin oli lähes mustaa. Onneksi oli jo valmiiksi katsottu varamestat eikä tämän pienen takaiskun annettu masentaa mieliämme.
Toiselle lammelle ajaessamme aloimme jo tieltä ihmettelemään että onpa vihertävää vettä mahtaakohan lammella olla joku hätänä. No totuus paljastui hiekkaharjun yli kiivettyämme. Lammen vesi oli niin kirkasta että rannalta näki jopa viistosti pohjaan joka suunnasta. Tästä tietenkin pessimistisinä totesimme että ei täällä kalaa voi olla kun näin kirkasta ja rannassa hiekkapohja. Päätimme kuitenkin lähteä katselemaan mitä pohjasta löytyy. Näkyvyys oli aivan uskomaton! En ole sisävesissä moiseen ennen törmännyt. Keskelle suunnatessa vielä 5m syvyyden kohdalla pohjaan näki selvästi.

Image

Image


Suurempi yllätys oli tiedossa rantaa kohden suunnatessa. Koko lammen länsipääty, eli rantaviivaa n. 300m, oli aivan täynnä pikku ahvenia! Neljä isompaa parvea ja joitakin yksittäisiä syvänteen puolella, myös mätiä löytyi rantojen heinikoista todella runsaasti. Saaliiden ollessa vielä pieniä päätimme Jumalan elkein antaa niiden elää ja kasvaa. Poispäin uitaessa lähtöpaikkamme vierestä laiturin alta bongasimme 3 kpl isompia ahvenia, jotka jo kovastikin olisi voinut pannulle heittä. Armeliaina päätimme kuitenkin ampua ohi… useasti.

Pyrimme scouttaamaan lammen läpikotaisin tulevia reissuja silmällä pitäen. Itäpäädystä löytyikin sen verran syvää että gere ei kellonsa ja vuotavan maskin kanssa onnistunut niitä edes mittaamaan. Pohjasta oluttölkkien lisäksi löytyi myös joitakin kaatuneita puita. Tarkoitus olisi tulevien viikkojen aikana käydä lampun kanssa heilumassa siinä toivossa että myös haukia löytyisi rantaheinikoista.

Image

Yhteenvetona voi todeta paikan olevan loistava tälläistenrookieiden harjoittelulle ja tulemme varmasti palaamaan rikospaikalle tulevaisuudessa. Muutaman kuivemman reissun jälkeen oli mukava vihdoin nähdä oikeen tosissaan jotain elämää vedessä. Ehdimme jo suunnitella poijuhippaa harppuunoilla, kun ei muuta saalista ole näkynyt.
Tästä on hyvä jatkaa!


Reissu 3. Järvi - Alajärvi 30.4.14
Tämän viikkoinen räpiköintimme suuntautui Alajärvellä sijaitsevalle pikkuiselle järvelle jonka syyvyys tietojen mukaan on max 6m. Keli oli jälleen kerran hyvä ja lämmintä oli n. +7 veden ollessa n. +5. Tuulta oli tällä kertaa sen verran että vaikka järvi olikin pieni jopa pieniä aaltoja oli havaittavissa. Miesvahvuus tällä kertaa oli 2.

Reissu sai heti kättelyssä hieman eeppisempiä piirteitä, kuin edelliset. Järven sijainnin vuoksi saimme samoilla n. 30min läpi metsän ja suon. Perille päästyämme olikin mukava vaihtaa ylle neopreenihaarniska, koska siviilivaatteet olivat mukavasti päässeet kastumaan siinä kahlatessa. Myös tarinat joita etukäteen olimme paikasta kuulleet viittasivat siihen että kalaa pitäisi olla runsaasti ja vuosia takaperin oli paikalle myös istutettu siikaa ja lohta.

Rannasta katsottuna vesi näytti erittäin kirkkaalta ja samoin veteen päästyämme vesi myös pinnassa vaikutti kirkkaammalta kuin Vaasan ruosteinen juomavesi. Hetken siinä polskittuamme kuitenkin kävi selväksi että paikka ei olekaan niin helppo kuin mitä olisi voinut kuvitella. Hieman huono sijaintimme aiheutti sen että tuuli kuljetti moskaa paikkaan josta veteen rantauduimme ja tämä heikenti näkyvyyttä jonkun verran. Järven pohja oli jakautunut kahdeksi. Toisella puolen hiekka pohjaa ja toisella vanhaa suota eli turvetta. Turvepohja aiheutti sen että uidessa ei alaspäin nähnyt juuri 20cm pitemmälle, mutta sukellettua tuosta harppauskerroksesta läpi jonnekin 2-2,5m syvyyteen oli näkyvyys taas luokkaa +3m. Tämä aiheutti ainakin allekirjoittaneelle huomattavia ongelmia, kun ei tiennyt mitä tulee vastaan tätä ei helpottanut ollenkaan se että eteenpäin uidessa saattoi eteen yhtäkkiä ilmestyä 2m korkeita turvevuoria. Puolen tunnin harjoittelun jälkeen alkoi adrenaliini tasot olemaan sitä luokkaa että pohjaan sukeltaminen onnistui vaivattomasti. Kokonais ajaksi vedessä kertyi reipas 1h

Yhteenvetona voidaan todeta jos kylänmiesten ja paikalle eksyneen mökkiläisen puheisiin on yhtään luottaminen, niin kalaa pitäisi olla runsaasti. Paikka on kohtuullisen haastava sukeltaa, mutta sehän tuo vain lisäjännitystä. Uskon vakaasti että kun paikasta, jossa sukelsimme siirtyisi 40-100m keskemmälle syvänteen reunalle, löytyisi varmasti saalistakin.

Tälle kertaa havainnot rajoittuivat yhteen kämmenen kokoiseen sammakkoon.

Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikkoa ja jo tiedossa olevaa uutta kohdetta. Tämän kertaiseen kohteeseen palaamme varmasti myöhemmin tutkimaan tarkemmin aihetta.


Reissu 2. Lampi - Lehtimäki 24.4.14
Näkyvyys: 4m, Syvyys: 6m, Ilma +10, Vesi: +5
Hyvissä keleissä ja näkyvyyksissä oli mukava lähteä tutustumaan lähialueen pienempiin vesistöihin. Tarkoituksena löytää hyvä paikka ihan viikolla tapahtuvaan treenaamiseen kriteereinä: mahd. läheltä, kirkas ja kala mahdollisuus. Louhoksia löytyy toki muutama, mutta ne eivät paljoa mieltä lämmitä jos kalastaa meinaa.

Jo ensimmäisestä sukelluksesta lähtien paikan voi todeta olevan loistava juurikin treenaamiseen. Pohjassa tasainen mutakerros, vesikirkasta, kaislikkoa, kaatuneita puita keskellä ja syvyys 0,5-6m.

Image

Image

Tällä kertaa mukaamme saimme myös ryhmän kolmanen keltanokan joka menetti neopreenineitsyytensä samalla. Sukeltelua tuli yhteensä n. 2,5h joista suurin osa kyttäilyä kaislikoissa, mutta myös pitempi jakso lammen keskellä pohjassa makaavien puiden ihmettelyä.

Image

Saalis parani jo hieman viime kerras. Kaloista näköhavaintoja 2/3 jäsenillä ja yksi pääsi jopa ampumaan ohi 2-20kg hauesta. Täysin ilman kotiinviemisiä ei kuitenkaan tarvinnut poistua, koska pohjassa lilluessa löytyi mukaan 2 golfpalloa.

Image

Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon koitoksia!


Reissu 1. Köklöt - Mustasaari 21.4.14
Noin Etelä-Pohjanmaan rookiet avasivat myös kauden aivan mahtavissa keleissä Vesi +5, Ilma +11 ja tuulta n. 3m/s ja paikkana Köklöt, Mustasaari. Osallistujina olivat allekirjoittanut ja gere yksi rookiestatuksen omaava joutui viime hetkellä vetäytymään, mutta lupasi avata kauden kanssamme tulevan viikon järvidyykillä.
Saalis oli odotettu eli ei kalasta vilaustakaan, mutta 2h iloista sukeltelua (kellon mukaan ~20 hyväksyttyä sukellusta) ja jonkun verran kaislikoissa suhinointia. Reissulla bongasimme myös 2 ankkuria, 2 poijua joista toinen uponnut, kossupullon ja saukon.

Image

Pari kautta on harrasteltu vain, mutta tällä kaudella olisi tarkoitus oikein tosissaan oppia jotain lajista ja kisapaikoillekin tulla palloilemaan
Last edited by joonsa on 14.5.2014 20:57:29, edited 4 times in total.

User avatar
Maza
Posts: 3013
Joined: 4.11.2004 0:43:32
Location: Uusikaupunki, Finland

Hyvä Jätkät!!!

Postby Maza » 27.4.2014 8:29:41

Hienoo duunia. Hyvä jätkät!!!!

Tervetuloa kisoihin.

T maza Hiro

GIFt
Posts: 36
Joined: 30.9.2013 9:11:31
Location: Hanko/Turku

Postby GIFt » 27.4.2014 10:56:26

Kyllä hyvä meininki on tärkeempi kuin kala hehkutukset (y)
Onni on rentous ei turha ajatustyö!

User avatar
joonsa
Posts: 85
Joined: 4.3.2014 20:24:29
Location: EP

Postby joonsa » 2.5.2014 10:27:07

Taasen yksi reissu lisää.

User avatar
joonsa
Posts: 85
Joined: 4.3.2014 20:24:29
Location: EP

Postby joonsa » 14.5.2014 20:58:10

Jaaa sitten taukoviikon jälkeen lisätty uusi reissu.

Gere
Posts: 18
Joined: 26.8.2013 10:51:07
Location: Alavus, FI

Postby Gere » 15.5.2014 10:58:49

Oisko jotain pro-tipsejä tuohon maskin vuotamiseen? Onko ainoa ratkaisu luopua maskuliinisista latino-viiksistäni? Maski on Sporan Mystic. Se on kyllä ennen pensseleitä pitänyt ihan hyvin.. :roll:

GIFt
Posts: 36
Joined: 30.9.2013 9:11:31
Location: Hanko/Turku

Postby GIFt » 15.5.2014 12:07:18

Onni on rentous ei turha ajatustyö!

User avatar
Leksa
Posts: 266
Joined: 11.4.2006 16:51:38
Location: Helsinki,Suami,Finland
Contact:

Maski viiksimiehelle.

Postby Leksa » 16.5.2014 0:00:09

Gere wrote:Oisko jotain pro-tipsejä tuohon maskin vuotamiseen? Onko ainoa ratkaisu luopua maskuliinisista latino-viiksistäni? Maski on Sporan Mystic. Se on kyllä ennen pensseleitä pitänyt ihan hyvin.. :roll:


Takkusin aikoinani saman asian kanssa. Hihna kireelle niin että maskin kuva oli nassussa vielä ensiviikollakin! Ei saatana tuu mitään!
Vaseliinia viiksiin joo! Ei hyvä! Maski vaseliinissa vuotaa kumminkin. Menee hätä tilanteessa.

Ainut homma mikä tässä pelaa on seuraavaa!

-Ostat philipsin sellasen pienemmän sukkulamallin partatrimmerin tumma, oranssi raita kyljessä, 2 vaihtopäätä ja 3 kampaa. Ei maksa nykypäivänä paljon! Muistaakseni 25€

Pidät sitten sillä 4-5mm aluetta karvattomana viiksien ja nenän välissä!

-Sitten hommaat sellasen maskin jossa on mahdollisimman vähän maskin siligon osaa nenän alla!
Itellä on Beuchatin X Contact siinä on maskin reunaa aivan nimeksi noin 3mm. Maski saa olla löysänä päässä jos oikein muistan. Koska kovempi puristuspaine kun matskua vähemmän ;)
Niin ja tietty ei karvoja oven välissä :)

Edellämainittu malli muistaakseni lopetettu koska päivityksiä tullut jne muuta hömppää. Maski muuten saatanan hyvä!

Kattele merkkimieltymyksiesi mukaan ja vaihda merkkiä jos ei omaltasi löydy. Mutta se kapea reuna nenän alla ratkasee koko asian!

Olikos nyt sitten muuta? Ei tähän hätään muista!
Mutta laita yyveenä sähköpostii niin paiskaan kuvan maskista ja trimmeristä niin pääset kerralla jyvälle ja säästyy virheiltä.
BEUCHAT
Champion du Monde
nro. 166 (alustava varaus)

User avatar
Leksa
Posts: 266
Joined: 11.4.2006 16:51:38
Location: Helsinki,Suami,Finland
Contact:

Postby Leksa » 16.5.2014 0:06:24

Jaa no GIFt i oli laittanut jotain saittia mailmalta. Jaksa kääntää tota enkkuu tähä hätään et onks sielä samaa stoorii kun mulla mutta noi mun jutut on ite opiskeltu ja toimii. Mut luuraa toi toinenkin et mitä se höpäjää.
Mut noita mun ohjeita ei voita mikään :)
BEUCHAT
Champion du Monde
nro. 166 (alustava varaus)

User avatar
Saari
Posts: 144
Joined: 27.6.2006 22:16:59
Location: Turku, Finland.

Postby Saari » 16.5.2014 8:26:38

Oisko jotain pro-tipsejä tuohon maskin vuotamiseen? Onko ainoa ratkaisu luopua maskuliinisista latino-viiksistäni? Maski on Sporan Mystic. Se on kyllä ennen pensseleitä pitänyt ihan hyvin.. Rolling Eyes


Yo! Oon kuullu kioskilla juttua et kovat jätkät laittaa valkovaseliinia reilusti viiksiin ni tiivistää mukavasti.

"Jollei ylähuulen yllä karva kasva, ei ole mieheen luottaminen". Japanilainen sananlasku.

N
80

GIFt
Posts: 36
Joined: 30.9.2013 9:11:31
Location: Hanko/Turku

Postby GIFt » 16.5.2014 8:32:06

Itse ajan sen 3-4mm nenänvarjosta pois ihan partahöylällä enen sukellusta toimii parhaiten toki maskilla on merkitystä kans... 8)

Aqualung Micromask Black käytössä
Onni on rentous ei turha ajatustyö!

Gere
Posts: 18
Joined: 26.8.2013 10:51:07
Location: Alavus, FI

Postby Gere » 16.5.2014 9:23:01

GIFt wrote:Itse ajan sen 3-4mm nenänvarjosta pois ihan partahöylällä enen sukellusta toimii parhaiten toki maskilla on merkitystä kans... 8)

Aqualung Micromask Black käytössä


Mulla on liian iso naama Microon, on testattu. :oops: Kokeilemme tuota irvistelyä (ensitesti oli ihan lupaava) ja pitää tosiaan tarttua höylään sitte ennen keikkaa.. :shock:


Return to “Uudet harrastajat - Beginners”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests